Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ.

… απείρου κάλλους!

Με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 13/12/2008 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής της κ. Εύης Παντελέων στο ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ¨ Συνεδριακό Κέντρο , στο Λουτράκι . Στην έκθεση χορηγοί ήταν το Λισύππειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας και η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Τουρισμού Λουτράκι Α.Ε.

Την έκθεση προλόγισε η κα Λία Ρουμελιώτη, οικονομολόγος, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος, ποιήτρια, ζωγράφος, μέλος του κόσμου της τέχνης, άτομο που ποιητικά, αρθρογραφικά και με τις πινελιές ζει στους δικούς της ορίζοντες όταν δραπετεύει από τους κοινωνικούς αγώνες. Η κα Ρουμελιώτη με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο και με δεδομένη την ευαισθησία της στην τέχνη, μιας και η ίδια είναι καλλιτέχνης, παρουσίασε την νέα δουλειά της Εύης Παντελέων, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ζωγράφου, το ταλέντο της αλλά και την προσωπικότητά της

Η εκδήλωση περιλάμβανε και μια εξαίρετη μουσική κάλυψη, την οποία δημιούργησε στο πιάνο η Κατερίνα Λιάτα και στο φλάουτο η Mαρία Καλλινάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, φίλοι της τέχνης οι οποίοι αποζημιώθηκαν με μια πραγματικά εξαίρετη εκδήλωση .

Η έκθεση αποτελείται από σαράντα ζωγραφικές συνθέσεις με το γενικό τίτλο ¨… απείρου κάλλους!¨ Τα έργα της Εύης μας ¨ταξιδεύουν¨ με τον όμορφο ψυχικό κόσμο του καλλιτέχνη , με την αφοσίωση της μελέτης και της σπουδής αλλά και με τις διαφορετικές τεχνικές και υλικά που παρουσιάζει στη νέα της δουλειά. Τα έργα απεικονίζουν γυμνές ανθρώπινες φιγούρες. Η ζωγράφος δεν έχει στόχο να εκφράσει ένα ερωτικό βλέμμα. Παίζει με τις φωτοσκιάσεις προσθέτοντας στα έργα της και μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, όπως αυτή το αντιλαμβάνεται και το μεταφράζει πάνω στον καμβά , στο ξύλο ή στο χαρτί, με ακρυλικά , λάδια, ξηροπαστέλ, κάρβουνο , μολύβι, κιμωλία, πενάκι, μικτές τεχνικές κ.α..

Η ευαισθησία και η αγάπη της για την ζωγραφική μας συμπαρασύρει σε ένα ταξίδι μαγικό, που η ίδια μας το ζωντανεύει με τα έργα της, τα χρώματά της και τις τεχνικές της.

Πολλά συγχαρητήρια στον Αντινομάρχη κο Λάκη Παπαφωτίου πρόεδρο του ¨Λισύππειου ¨ Πνευματικού Κέντρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας που βοήθησε στην διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής έκθεσης, ο οποίος διαχρονικά έχει αποδείξει ότι προωθεί τον πολιτισμό στην περιοχή μας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου καθημερινά το πρωί 8πμ έως 3μμ (εκτός Σαββατοκύριακου) και το απόγευμα μόνο στις 20/12 και ώρα στις 7:30-9:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: