Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

studio epsilon evi panteleon

zω + gράφω
Studio Evi Panteleon



ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




ΕΥΗ ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ , ζωγράφος

Κολοκτοτρώνη 44,2Ο300 Λουτράκι
Κινητό : 6977878481
Fax : 2744063895
e-mail: evipanteleonart@hotmail.com
Web site: www.evipant.blogspot.com


Γεννήθηκα και ζω στο Λουτράκι. Η αγάπη μου για την ζωγραφική ήταν πάντα μεγάλη και με οδήγησε αρχικά να παρακολουθήσω μαθήματα σχεδίου –ζωγραφικής σε εργαστήρια των Αθηνών καλλιεργώντας έτσι το ταλέντο μου που έκανε την εμφάνισή του από τα μαθητικά μου χρόνια. Σήμερα είμαι φοιτήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας και καθηγήτρια Ζωγραφικής στο Πνευματικό –Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας.
Έχω πάρει μέρος σε εκθέσεις:
ΑΤΟΜΙΚΕΣ
2008 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, 2007 ΜΠΟ-ΡΙΒΑΖ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, 2006 ΛΥΣΙΠΠΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, 2005 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΓΟΥΣ, 2004 ΛΥΣΙΠΠΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.Α.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, 2004 ΟΜΗΡΟΣ ΔΕΠΑΛΠ Δ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ, 2000 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ .
ΟΜΑΔΙΚΕΣ
2009 brasserie Omirou , 2009 cabaret Voltaire , 2009 café shop ‘π’, 2009 Kαλλιτεχνικό Εργαστήρι Αθήνας,2006 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ , ΠΛΑΚΑ, 2003 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, 2002 ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, 2002 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, 2002ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΕΛΤ, 2001 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, 2000 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, 2000 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

… απείρου κάλλους!
Στην ενότητα που εκθέτω παρουσιάζω την δουλειά μου βασισμένη σε γυμνές ανθρώπινες φιγούρες. Δεν με απασχολεί όμως η καταγραφή του γυμνού, αλλά το τι το ίδιο το γυμνό προσδίδει στο πορτραίτο. Κάνω μια καταγραφή στο ψυχισμό του γυμνού μοντέλου μέσα από έκφραση του προσώπου, της κίνησης, της στάσης του σώματος, του βλέμματος, της ατμόσφαιρας. Βέβαια αποκαλύπτω και ζωγραφίζω περισσότερο το δικό μου ψυχισμό παρά τον ψυχισμό του εικονιζόμενου.
Δεν ξεκινάω με στόχο να εκφράσω ένα ερωτικό βλέμμα. Εναπόκειται στον θεατή να κρίνει αν αποπνέουν και ερωτισμό τα γυμνά μου. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον ερωτισμό. Σε κάθε έργο ενδιαφέρομαι να αποτυπώσω αυτά που βλέπουν τα δικά μου μάτια. Προσπαθώ να αποβάλλω όλες τις επιρροές που φέρει μαζί του το βλέμμα και επιβάλλει ο δημόσιος χώρος πάνω στο γυμνό σώμα. Γυμνό σώμα που σήμερα έχει υπέρμετρα διακινηθεί μέσω της φωτογραφίας και των μέσων οπτικής επικοινωνίας με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν ¨καλυφθεί¨από το παχύ στρώμα βλεμμάτων που πέφτουν επάνω του.


ΓΥΜΝΟ
50Χ 70 cm
Ακρυλικά σε μουσαμά


ΣΕ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ
50Χ60 cm
Ξηροπαστέλ και κάρβουνο σε χαρτί


Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
50Χ70cm
Λάδια σε μουσαμά
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΓΩΝ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
2005 Οργάνωση και επιμέλεια Ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής των μαθητών του Εργαστηρίου της Εύης Παντελέων
2006 Οργάνωση και επιμέλεια Ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής των μαθητών του Εργαστηρίου της Εύης Παντελέων
2007 Οργάνωση και επιμέλεια Ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Πνευματικού Κέντρου Ζωγραφικής
2008 Οργάνωση και επιμέλεια Ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Πνευματικού Κέντρου Ζωγραφικής
Οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια έκδοσης ημερολογίου 2008 του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου

2008 Οργάνωση και επιμέλεια εκπαιδευτικής εκδρομής στην Εθνική Πινακοθήκη των Εργαστηρίων Ζωγραφικής Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου και Ισθμίων
2008 Οργάνωση και επιμέλεια συμμετοχή των μαθητών/τριών των Εργαστηρίων Ζωγραφικής Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου και Ισθμίων σε Διαγωνισμούς Ζωγραφικής (του Διεθνούς Σχολικού Προγράμματος Τέχνης της Unilever σε συνεργασία με την γνωστή πινακοθήκη Τate Modern του Λονδίνου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, του Κέντρου Νέων της Νομ/κής Αυτ/σης Κορινθίας κ.α.) .

2008 Οργάνωση και επιμέλεια διαγωνισμού ζωγραφικής και έκθεσης ζωγραφικής των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας σε ηλικιακές ομάδες: μαθητές Γυμνασίου, μαθητές Λυκείου και ενήλικες με θέμα ¨το περιβάλλον¨
2009 Οργάνωση και επιμέλεια εκπαιδευτικής εκδρομής των Εργαστηρίων Ζωγραφικής Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη και στην Πινακοθήκη της Κορίνθου
2009 Οργάνωση και επιμέλεια διαγωνισμού ζωγραφικής, ημερίδας και έκθεσης ζωγραφικής των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας σε 3 ηλικιακές ομάδες: μαθητές Γυμνασίου, μαθητές Λυκείου και ενήλικες με θέμα ¨Ναι στην ζωή, όχι στα ναρκωτικά¨.
- Με την ευκαιρία του θέματος του Διαγωνισμού Ζωγραφικής που είναι τα ναρκωτικά, υπήρξαν σχετικές ομιλίες από τον κο Γιάννη Πανούση, εγκληματολόγο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κο Κώστα Κανέλο, πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΟΛΚΟΣ» και την κα Δήμητρα Παπαναστασίου Επιστημονική Υπεύθυνη στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΟΛΚΟΣ» της Νομαρχίας.
2009 Οργάνωση και επιμέλεια διαγωνισμού ζωγραφικής και έκθεσης ζωγραφικής των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας σε 2 ηλικιακές ομάδες: μαθητές Α΄ - Β΄ δημοτικού και Γ΄ - ΣΤ΄ δημοτικού, με θέμα ¨το Νερό¨.Συμμετείχαν 350 μαθητές.
2009 ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου.
Οργάνωση και επιμέλεια του LOUTRAKI STREET CULTURE FESTIVAL
Το Φεστιβάλ διήρκησε 3 ημέρες και έτυχε της αποδοχής καταξιωμένων στον τομέα τους καλλιτεχνών και περιλάμβανε:
1. GRAFFITI με συμμετοχές καλλιτεχνών επώνυμων και μη από την Ελλάδα και το Εξωτερικό
2. SKATE CONTEST & bmx ποδήλατο από επώνυμους αναβάτες σε ειδική ράμπα
3. Συναυλίες από 17 μουσικά συγκροτήματα ( reggae, hip hop, rock, metal),
4. Breakdance από b-boys
και πολλά happenings
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 220 άτομα σε graffiti, skateboard, bmx, breakdance και μουσικών συγκροτημάτων ενώ οι θεατές υπερέβησαν τα 2.000 άτομα.
Συμμετοχή του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας που έγινε στο Πάρκο του Παιδιού στο Λουτράκι από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: