Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Evi Panteleon. Γεννήθηκε και ζει στο Λουτράκι. Η αγάπη της για την ζωγραφική ήταν πάντα μεγάλη και την οδήγησε αρχικά να παρακολουθήσει μαθήματα σχεδίου – ζωγραφικής σε εργαστήρια των Αθηνών καλλιεργώντας έτσι το ταλέντο της το οποίο είχε εμφανισθεί ήδη από τα μαθητικά της χρόνια. Σήμερα είναι φοιτήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και καθηγήτρια Ζωγραφικής το Πνευματικό –Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας.
Eχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σ΄ όλη την Ελλάδα (Ρόδο ,Άργο, Δήμο Αθηναίων, Δήμο Άνω Καλαμάκιου, Δήμο Καλλιθέας, Πόρτο Χέλι,Κρανίδι,Κόρινθο, Λουτράκι κα)


… απείρου κάλλους!

Η ζωγράφος στην ενότητα που εκθέτει παρουσιάζει την δουλειά της βασισμένη σε γυμνές ανθρώπινες φιγούρες. Δεν την απασχολεί όμως η καταγραφή του γυμνού, αλλά το τι το ίδιο το γυμνό προσδίδει στο πορτραίτο. Η ζωγράφος κάνει μια καταγραφή στο ψυχισμό του γυμνού μοντέλου μέσα από έκφραση του προσώπου , της κίνησης , της στάσης του σώματος, του βλέμματος , της ατμόσφαιρας. Βέβαια η καλλιτέχνης αποκαλύπτει και ζωγραφίζει περισσότερο τον δικό της ψυχισμό παρά τον ψυχισμό του εικονιζόμενου. Η ζωγράφος δεν ξεκινά με στόχο να εκφράσει ένα ερωτικό βλέμμα. Εναπόκειται στον θεατή να κρίνει αν αποπνέουν και ερωτισμό τα γυμνά της. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον ερωτισμό. Η Εύη Παντελέων σε κάθε έργο της την ενδιαφέρεται να αποτυπώσει αυτά που βλέπουν τα δικά της μάτια. Προσπαθεί να αποβάλλει όλες τις επιρροές που φέρει μαζί του το βλέμμα και επιβάλλει ο δημόσιος χώρος πάνω στο γυμνό σώμα. Γυμνό σώμα που σήμερα έχει υπέρμετρα διακινηθεί μέσω της φωτογραφίας και των μέσων οπτικής επικοινωνίας με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν ¨καλυφθεί¨ από το παχύ στρώμα βλεμμάτων που πέφτουν επάνω του.

1 σχόλιο:

gianis είπε...

Είναι η ποίηση της όρασης καθώς ταξιδεύει ακόμα και στις ποιο μικρές λεπτομέρειες αφήνοντας ανεξίτηλα τα ίχνη μέσα από την φαντασία και την έμπνευση του συνόλου των πινάκων μιας καλλιτέχνιδας μιας ζωγράφου που μόνο θετικά σχόλια μπορεί κανείς να πει. Συγχαρητήρια Εύη και καλή συνέχεια νάχεις.

Γιάννης Αικατερίνης