Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008




8.

ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 13-20-2008



























































































ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ από 13-20/12/2008 στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ























ΛΟΓΙΑ ΕΚ ΒΑΘΟΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΥΗ ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ


Έφθασε μόνο μια στιγμή μια απαλή φωνή , ένα φωτεινό χαμόγελο, για να νιώσω στην μεγάλη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορίνθου πριν 13 περίπου χρόνια, ότι συνάντησα ( χωρίς μάλιστα να κρατώ διογενικό φανάρι μέρα μεσημέρι) ένα άτομο ξεχωριστό, που έμελλε να γίνει για μένα και εγώ για κείνη φίλη σημαντική και επιστήθια!!

Ήταν και τότε μία έκθεση αλλά ομαδική Κορινθίων ζωγράφων! Και ήταν για την Εύη μια αρχή !!
Ακόμα θυμάμαι τα συναισθήματα, που με πλημμύρισαν τότε και νοιώθω ότι είναι ακόμα πιο δυνατά σήμερα!!
Γιατί σήμερα εδώ μαζί της και πάλι μαζί σας μου γινε η μεγάλη τιμή, να πω τα λιγοστά μου λόγια, όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί μέσα μου ξεχυλίζει μια περίεργη περηφάνεια για την αγαπημένη μου φίλη!
Η Εύη ανέκαθεν υπήρξε ευαίσθητη αλλά ταυτόχρονα δυναμική !
Άτομο ευγενικό, δημιουργικό με θέληση και πείσμα έκανε την δική της υπέρβαση!
Αυτοκαλλιεργήθηκε στην διαχρονική πορεία της, ακολουθώντας την φωνή της ψυχής της. Τα πηγαία συναισθήματα, η αγάπη της για την ζωή και τον άνθρωπο, οδήγησαν τα βήματά της, πέρα από κατεστημένες δομές και έτσι έκανε πραγματικότητα το δικό της ταξείδι!!!
Διέρηξε τις νοοτροπίες-ταμπού της κλασικής γυμνής απεικόνισης και τα παραπετάσματα της ξύλινης ψευτοπουριτανικής υποκρισίας, μέσα από την μεγάλη της αλήθεια!! Τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια . Άτομο με ξεκάθαρες πεποιθήσεις και στέρεες βάσεις με οραματικότητα και προοπτική, με το πινέλο της εξυφαίνει το δικό της όνειρο, που είναι ταυτισμένο με το μεγαλείο της απλότητας και της ρεαλιστικής σαφήνειας των έργων της!!
Στην πραγματικότητα, μπορεί ταυτόχρονα να επαναστατεί και να υποτάσσεται στα θέλω της!! Τέμνει τον παραδοσιακό καθωσπρεπισμό, με διακριτικότητα και εντελώς ίδιο τρόπο!!
Δεν ακροβατεί, αλλά σταθερά και πηγαία με αυθεντικότητα, ανοίγει με κάθε πινελιά της νέα μονοπάτια στην Τέχνη, έτσι όπως η ίδια την νοιώθει να την διαπερνά!!
Με τα δικά της στοιχεία, αναδεικνύει χωρίς οριοθετήσεις και στατικές την ανθρώπινη ύπαρξη αιχμαλωτίζοντας την δική μας όραση, την σκέψη και την φαντασία. Καλομελετημένοι χρωματισμοί με γλαφυρές αποχρώσεις ζωντανεύουν και χαρίζουν μια εξέχουσα αισθητική.
Δεν κυνηγά το ¨πολύ¨, ¨το φανταχτερό¨, ¨το μεγάλο¨! Άλλωστε το ανεπανάληπτο βρίσκεται στο ίδιο το ανθρώπινο κορμί της θεϊκής δημιουργίας!! Έτσι μας κάνει να αγαπήσουμε το σώμα μας, όπως αυτό είναι πλασμένο, με τις τελειότητες και τις ατέλειές του, αλλά ταυτόχρονα καθ΄ομοίωση και εικόνα με την σφραγίδα της ζωής και του δημιουργού!!
Τα έργα της ρεαλιστικά, με ζωντάνια και σφρίγος, αναδύουν την κίνηση, σαν μέσο έκφρασης γλυκών και τρυφερών συναισθημάτων και μύχιας εσώψυχης διάθεσης για ενατένιση και ανύψωση!! Εγκεφαλικές εμπνεύσεις από την ατέλειωτη δεξαμενή της γενεσιουργής φαντασίας της ζωγράφου, που μπορεί να μετατρέπει την ζωή σε ποίημα!!
Οι πίνακές της έχουν την σφραγίδα της αυτοπεποίθησης και της σιγουριάς από την πρώτη θωριά τους, μα σαν χαθείς στο βάθος τους, σε συνεπαίρνουν στο όνειρο, στην ανάταση στον ερχομό του απρόσμενου!!
Τα σώματα γυμνά, εξιλεωμένα, αναμάρτητα με πλαστικοποιημένες γραμμώσεις, μοιάζουν να κινούνται προς την αυτοπραγμάτωσή τους, άλλοτε λεβέντικα και ευθυτενή, άλλοτε γιομάτα αναμονή και άλλοτε αναζητώντας την ελπίδα!!!
Έτσι λοιπόν για μας, ο δρόμος είναι ανοιχτός, για να ανταμώσουμε με τον βουβό αλλά εύγλωττο κόσμο των έργων της Εύης, που ρεαλιστικά και δυναμικά, εκφράζουν χίλιες λέξεις και χίλιες σκέψεις κάθε στιγμή που τα κοιτάζουμε με τα μάτια της ψυχής μας!
Στην γλυκιά μας ζωγράφο, την εγκάρδια και πρόσχαρη φίλη, ας ευχηθούμε πάντα να ταξιδεύει για τις δικές της αναζητήσεις, στις χώρες του ονείρου και της φαντασίας! Και με όποιες πραμάτειες γυρίζει κάθε τόσο, να ξέρει, πως τα έργα της θα μένουν πάντα αειθαλή στο πέρασμα του χρόνου, γιατί όπως έγραψαν οι ποιητές ¨η τέχνη της ζωγραφικής έχει μέσα της τον σπόρο της αιώνιας ζωής¨! Και όσο η ζωή θ΄ ανακυκλώνεται τόσο η τέχνη θ΄ αναδύεται σαν τον μέγιστο, το πρωταρχικό, που πάντα θα περικλείει τις ανάγκες της ανθρώπινης ψυχής, που κανείς, δεν μπορεί να καταργήσει όπως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ανάσα μας!!

ΛΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Οικονομολόγος, πρ. Νομαρχιακή Σύμβουλος, Ποιήτρια, Ζωγράφος, Μέλος του κόσμου της τέχνης.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ.

… απείρου κάλλους!

Με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 13/12/2008 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής της κ. Εύης Παντελέων στο ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ¨ Συνεδριακό Κέντρο , στο Λουτράκι . Στην έκθεση χορηγοί ήταν το Λισύππειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας και η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Τουρισμού Λουτράκι Α.Ε.

Την έκθεση προλόγισε η κα Λία Ρουμελιώτη, οικονομολόγος, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος, ποιήτρια, ζωγράφος, μέλος του κόσμου της τέχνης, άτομο που ποιητικά, αρθρογραφικά και με τις πινελιές ζει στους δικούς της ορίζοντες όταν δραπετεύει από τους κοινωνικούς αγώνες. Η κα Ρουμελιώτη με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο και με δεδομένη την ευαισθησία της στην τέχνη, μιας και η ίδια είναι καλλιτέχνης, παρουσίασε την νέα δουλειά της Εύης Παντελέων, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ζωγράφου, το ταλέντο της αλλά και την προσωπικότητά της

Η εκδήλωση περιλάμβανε και μια εξαίρετη μουσική κάλυψη, την οποία δημιούργησε στο πιάνο η Κατερίνα Λιάτα και στο φλάουτο η Mαρία Καλλινάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, φίλοι της τέχνης οι οποίοι αποζημιώθηκαν με μια πραγματικά εξαίρετη εκδήλωση .

Η έκθεση αποτελείται από σαράντα ζωγραφικές συνθέσεις με το γενικό τίτλο ¨… απείρου κάλλους!¨ Τα έργα της Εύης μας ¨ταξιδεύουν¨ με τον όμορφο ψυχικό κόσμο του καλλιτέχνη , με την αφοσίωση της μελέτης και της σπουδής αλλά και με τις διαφορετικές τεχνικές και υλικά που παρουσιάζει στη νέα της δουλειά. Τα έργα απεικονίζουν γυμνές ανθρώπινες φιγούρες. Η ζωγράφος δεν έχει στόχο να εκφράσει ένα ερωτικό βλέμμα. Παίζει με τις φωτοσκιάσεις προσθέτοντας στα έργα της και μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, όπως αυτή το αντιλαμβάνεται και το μεταφράζει πάνω στον καμβά , στο ξύλο ή στο χαρτί, με ακρυλικά , λάδια, ξηροπαστέλ, κάρβουνο , μολύβι, κιμωλία, πενάκι, μικτές τεχνικές κ.α..

Η ευαισθησία και η αγάπη της για την ζωγραφική μας συμπαρασύρει σε ένα ταξίδι μαγικό, που η ίδια μας το ζωντανεύει με τα έργα της, τα χρώματά της και τις τεχνικές της.

Πολλά συγχαρητήρια στον Αντινομάρχη κο Λάκη Παπαφωτίου πρόεδρο του ¨Λισύππειου ¨ Πνευματικού Κέντρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας που βοήθησε στην διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής έκθεσης, ο οποίος διαχρονικά έχει αποδείξει ότι προωθεί τον πολιτισμό στην περιοχή μας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου καθημερινά το πρωί 8πμ έως 3μμ (εκτός Σαββατοκύριακου) και το απόγευμα μόνο στις 20/12 και ώρα στις 7:30-9:30.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΕΥΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ από 13 έως 20/12/2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας και πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Α.Ε.Τ. Γιώργος Γκιώνης και ο πρόεδρος του ¨Λισύππειου¨ Πνευματικού Κέντρου, Απ. Παπαφωτίου

σας προσκαλούν

στην Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Εύης Παντελέων

που πραγματοποιείται στο ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ¨ Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2008.


Διάρκεια έκθεσης: από 13 έως 20/12/2008 ΠΡΩΪ: καθημερινά,ώρα8:00–3:00(εκτός Σαββατοκύριακου) ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 13 και 20 Δεκεμβρίου , ώρα 7:30 – 9:30

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Evi Panteleon. Γεννήθηκε και ζει στο Λουτράκι. Η αγάπη της για την ζωγραφική ήταν πάντα μεγάλη και την οδήγησε αρχικά να παρακολουθήσει μαθήματα σχεδίου – ζωγραφικής σε εργαστήρια των Αθηνών καλλιεργώντας έτσι το ταλέντο της το οποίο είχε εμφανισθεί ήδη από τα μαθητικά της χρόνια. Σήμερα είναι φοιτήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και καθηγήτρια Ζωγραφικής το Πνευματικό –Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας.
Eχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σ΄ όλη την Ελλάδα (Ρόδο ,Άργο, Δήμο Αθηναίων, Δήμο Άνω Καλαμάκιου, Δήμο Καλλιθέας, Πόρτο Χέλι,Κρανίδι,Κόρινθο, Λουτράκι κα)


… απείρου κάλλους!

Η ζωγράφος στην ενότητα που εκθέτει παρουσιάζει την δουλειά της βασισμένη σε γυμνές ανθρώπινες φιγούρες. Δεν την απασχολεί όμως η καταγραφή του γυμνού, αλλά το τι το ίδιο το γυμνό προσδίδει στο πορτραίτο. Η ζωγράφος κάνει μια καταγραφή στο ψυχισμό του γυμνού μοντέλου μέσα από έκφραση του προσώπου , της κίνησης , της στάσης του σώματος, του βλέμματος , της ατμόσφαιρας. Βέβαια η καλλιτέχνης αποκαλύπτει και ζωγραφίζει περισσότερο τον δικό της ψυχισμό παρά τον ψυχισμό του εικονιζόμενου. Η ζωγράφος δεν ξεκινά με στόχο να εκφράσει ένα ερωτικό βλέμμα. Εναπόκειται στον θεατή να κρίνει αν αποπνέουν και ερωτισμό τα γυμνά της. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον ερωτισμό. Η Εύη Παντελέων σε κάθε έργο της την ενδιαφέρεται να αποτυπώσει αυτά που βλέπουν τα δικά της μάτια. Προσπαθεί να αποβάλλει όλες τις επιρροές που φέρει μαζί του το βλέμμα και επιβάλλει ο δημόσιος χώρος πάνω στο γυμνό σώμα. Γυμνό σώμα που σήμερα έχει υπέρμετρα διακινηθεί μέσω της φωτογραφίας και των μέσων οπτικής επικοινωνίας με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν ¨καλυφθεί¨ από το παχύ στρώμα βλεμμάτων που πέφτουν επάνω του.
THE NUDE BODY

In this exhibition the painter presents her work based on nude human figures.
In fact she does not matter for the pure nude, but on what the nude adds to the portrait.
The painter gives us her own view for the soul of the nude model, based on the expression of the face, on the motion of the body’s attitude, on the glance of the model and on the all round atmosphere. For sure the painter expresses and reveals more her own soul than the soul of her models.
She does not start with the target to express a look of passion. Depends on the spectator to judge if her works breath out even a passion look, as anyone understands the passion in a different way.
In any work that the painter presents tries to impress what her own eyes see. She tries to reject all the influence that her eyes bring with them from what the public area impose on the nude body. Nude body that today has been proposed threw the photos and the TV beyond any measure. The result is that the nude body is almost « covered » with a thick layer of glances.

Η ΥΔΡΙΑ: ακρυλικά σε μουσαμά, 70χ100cm, τιμή 800€



ΣΕ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ: κάρβουνο-κιμωλία σε χαρτί, 50χ60cm, τιμή 700€ ( με κορνίζα)

ΝΕΑ ΕΡΓΑ


ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ: ξηροπαστέλ σε χαρτί, 40χ50cm, τιμή 400€ ( με κορνίζα)

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ: λάδια σε μουσαμά, 70χ50cm, τιμή 800€

ΜΕΡΙΚΉ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: ακρυλικά σε χαρτί, 80χ100cm, τιμή 1.500€

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ







ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ: ακρυλικά σε χαρτί, 80χ100cm, τιμή 1.000€

ΓΥΜΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: μολύβι σε χαρτί, 40χ50cm, τιμή 350€ (με κορνίζα)

Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ: ακρυλικα σε μουσαμά, 100χ100μ, τιμή 1.000€

ΝΕΑ ΕΡΓΑ


ΤΟ ΣΟΜΟΝ ΥΦΑΣΜΑ: ακρυλικά σε χαρτί, 93χ65cm, τιμή 800€ (με κορνίζα)


ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕΝΤΟΝΙ: ακρυλικά σε χαρτί, 50χ60cm,τιμή 400€ (με κορνίζα

ΓΥΜΝΟ 1,2,3,4: κάρβουνο σε χαρτί, 50χ60cm, τιμή 400€ (με κορνίζα)



ΓΥΜΝΟ: υδατογραφία, 93χ65cm, τιμή 600€

ΝΕΑ ΕΡΓΑ


ΣΤΟ ΝΤΟΥΖ: λάδια σε μουσαμά, 50χ60cm

Η ΣΕΛΗΝΗ: ακρυλικά σε μουσαμά, 30χ40cm, τιμή 300€

ΝΕΑ ΕΡΓΑ


Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΠΑΛΑ: λάδια σε μουσαμά, 60χ120cm, τιμή 1.100€


σκίτσο 4, τιμή 200€


σκίτσο 2 , τιμή 200€

σκίτσο 1, τιμή 200€


ΜΑΥΡΟ+ΚΟΚΚΙΝΟ: ακρυλικά σε μουσαμά, 70χ100cm, 1.000€

ΝΕΑ ΕΡΓΑ


ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: 50χ100cm, ακρυλικά σε μουσαμά , τιμή 800€

Η ΛΟΥΟΜΕΝΗ: ακρυλικά σε μουσαμά, 70χ100cm, τιμή 800€

ΝΕΑ ΕΡΓΑ


ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ: 50Χ100cm, λάδια σε μουσαμά, τιμή 1.000€

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ: ακρυλικά σε μουσαμά 70χ100cm, τιμή 800€

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ 1,2: ακρυλικά σε χαρτί, 30χ40cm, 250€

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ


ΜΑΥΡΟ -ΑΣΠΡΟ: ξηροπαστέλ σε χαρτί, 92χ60cm, τιμή 1.000€


ο Γιώργος γυμνό: ακρυλικά σε χαρτί, 50χ60cm , τιμή 600€